Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualikum! Hi I'm Intan Aqila. Welcome to My Paris Town. Replace With Yours. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Boleh request Tuto kat sini.
Click 'Hantar' sekali sahaja.

Code CBox korang kat SINI!

Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


huh !! kuciwa...

salam sejahtera..
boleh aku lepaskn sumenye kt sini??
boleh kn?? korng x de hak nk halang !! haha..lek2

semalam kan, aku kan, pegi kan, tengok kan, event kan, pantun kan, 
dekat kan, sekolah kn, kt kjang kan....

act, aku ni jd pelapis pantun for next year..
jd cikgu soh aku la aku pg untuk mendpt sedikit sbnyk motivasi..

pg waktu nk pg tu, kami sume excited la.. aku x sabar2 nk tengok kehebatan
 BUDAK SMK JALAN 3
berperang pantun kan.. sbb aku tngok dorng2 ni mmng hebat..
skjap je idea dtng..

firasat aku betul2 ckp yang dorng boleh bwt n dorng bakal menang..
cikgu2 rmai yang berharap kt pantun.. sbb prtndingan laen sume da kalah..


so, pagi tu, muhammad saifuddin bin daud pon pg la
cabut undi.. so, dapatla nombor 2..

kalau mngikut carta yang telah di-create, sekola kami kne tunggu turn bile 1 match ni habes..
skola mne yang mng, skolah tu la yang kne lwn ngn kami..

kami pon tngok la match yang agak x best tu, SMK BANDAR RINCHING n  SMK TAMAN JASMIN 2 (tuan rumah pulak !! )

dorang pon lwn la.. minit berganti minit, saat berganti saat... diumumkan tuan rumah yang mng..
then, skola tu pon lwn la ngn SMK JALAN 3 HEBAT !!

ble match tngh berlangsung tu, cikgu azizan smpat buat analisis bile dngr due2 skolah ni punye pntun.. mngikiut analisa, tuan rumah bnyk yang lari format..
orng tnye langkah, die jwb faktor.. rima bukannya abab.. lari sumenye..

so, kami da yakin la yang kmi mng..
keputusan dimumkan.. DENGAN INI DIUMUMKAN BAHAWA PEMENANGNYA ADALAH SMK TAMAN JASMIN 2..

hey !! WHAT THE HELL?? ape cte smpai skola kami kalah kn??
sume orng x puas hati..
then, KETUA HAKIM pon cikgu azizan..

"ZAN, SEKOLAH ZAN BOLEH MENANG.. CUME ADA 3 SOALAN YANG MEREKA GUNA PARTICLE KAN.."

what?? sori?? particle kan?? eh, kitaorng x tau pon.. woi, mne boleh..
kiteorang x dpt mklumat pon psl tu...  TAK ADIL..dalam syarat yang JURU PANTUN bce takde
pon mention about that.. mne boleh mcm ni.. 

"KALAU GUNA PARTICLE KAN, TROS KOSONG !! "

sori !!  aku x silap dengar ke?? hey, abes tu pihak lawan x gune rima abab.. dngn x jwb soalannya..
tu x pulak TROS KOSONG!!.. ape ni?? pdhal rima abab tukan syart utama ..why not tros kosong je kan?? IT'S NOT FAIR..

ekceli, aku x kesah sngt psl kalah tu.. tp, agak kecewa la sbb juru pantun tu x sebot SMK JALAN 3..
aku mmng sdeh tp, x nk tunjuk sbb time tu keadaan tngh tegang..

tapi, aku sdeh sngt bile tngok cikgu azizan.. cikgu sdeh sngt.. aku nmpak cikgu nges
ye la.. of course la cikgu KECEWA PLUS SDEH..
first, sbb cikgu2 sume harap kt pantun
n second, aku nmpak kesungguhan dorang.. tiap ptng, aku nmpak dorang stayback kt kantin smpai pkol 6.30 smate2 nak practise pantun.. dorang practise bgai nak rak kot..
aleh2, skali match tros kalah..

mmng tak patut pon skola kami kalah.. n SMK TAMAN JASMIN 2, TAK PATUT MENANG..
KORANG MENANG PON X DE KUALITI.... bla la.. aku x kan jejak lagi kaki kt skola tu..
sebab 'die' da bwt kawan2 ngn cikgu2 aku sdeh.. aku x izinkan.. aku x rela..

n tibe la pranan n tugas aku untuk taon dpn pulak..
kami nk bwt yang terbaek.. nk bg kjayaan kt cikgu2 kami.. SMK TAMAN JASMIN 2, PERGI BALIK LA.. cikgu azizan kate die nk tarik dri taon dpn.. x nk latih pantun da.. ala, cikgu jngn cmni..
cikgu x de, kami sume x kan masuk !!

cikgu btol sdeh.. aku x tau la knape cikgu rse bersalah sngt.. smpai cikgu ckp
"ya allah, aku da menganiaya anak murid aku sendiri"

cikgu, pe cikgu ckp ni?? kite sume x salah la.. ape lagi cikgu??

seriously aku ckp, aku x boleh nk terima kekalahan ni... SEBAB KAMI MEMANG TAK SEPATUTNYA KALAH N SEPATUTNYA MARA KE PERTANDINGAN SETERUSNYA..
SEPATUTNYA KAMI X BALIK PKOL 12.30 SEMALAM.. DAMN !! :(

n tadi, aku diinformkan yang skolah tu menang.. balik la !!






beloved tchers =D

event berlangsung..

chaiyok korng !

saifuddin daud =D


fatih adham

syafiq ruslan

yusmadi yusuf aka odi =D

kameee...

da abes lunch..

tengoklah..kami punye hepiii.. =D







tapi cikgu...




nak balekkk